Written by Lykke Simonsen.
Tuning
Når du elsker din egen livsstil
(men alligevel godt kunne bruge et service-eftersyn)
Tuning

Din livsstil er selvfølgelig helt perfekt for dig. Du har jo selv valgt den, sikkert fordi den bekommer dig godt og passer lige præcis til dig. En livsstilsændring kan derfor være svær at holde fast i. For selvfølgelig er det ikke rart at vende ryggen til noget, man egentlig har det rigtigt rart med.

Men så kan en tuning af din yndlingslivsstil måske være lige det rette for dig.

En tuning betyder, at du "beholder den gamle kværn" og i stedet skruer lidt op og lidt ned for små detaljer, der tilsammen alligevel vil give dig store resultater og en bedre ydeevne, fordi de allesammen skubber lidt i samme retning.

Det kunne blandt andet være: Under alle omstændigheder kan du have brug for vejledning og motivation til at få tunet din allermest behagelige livsstil, så den vil føles endnu bedre for dig.

Mange sygdomme har sammenhæng med livsstil, blandt andet: Jeg er uddannet som "professionsbachelor i ernæring og sundhed med speciale i sundhedsfremme, forebyggelse og formidling". Det betyder, at mine kompetencer ligger i at forbygge sygdom og undgå videreudvikling af sygdom. Ved at lære din nuværende livsstil at kende og siden dele min viden med dig, kan jeg hjælpe dig til selv at gøre de rigtige valg og dreje kursen væk fra livsstilssygdommene.


Hjemmet som arena for forebyggelse:

En rejse starter som bekendt med det første skridt, og for nogle handler det derefter bare om at sætte den ene fod foran den anden. Men for andre er det første skridt bare for svært, og for atter andre er det svært at vedligeholde travet sidenhen.

Jeg hører tit, at medlemskortet til fitness-centeret skam allerede længe har ligget i lommen. Og alligevel er man aldrig kommet ind i rutinen med at gå derhen for at træne.

Når nogen søger hjælp hos mig, er det ofte fordi, der er sket et eller andet lidt mere alvorligt, og lægen har været skrap og sagt, at nu må der andre boller på suppen! Tit har der længe været små symptomer på, at der var et problem. Men lægen har travlt, og vejen er lang. Og når man så står der efter en lille blodprop eller en nyopdaget sukkersyge, hvorhen vender man sig så?

Mit bud på en løsning på dét problem er, at jeg kommer hjem til dig og tager snakken dér. Fordelene ved at vejledningen foregår i dit eget hjem er, at du kan føle dig tryg i dine vante omgivelser og blandt andet ikke skal tænke på at arrangere transport. Ting i dine omgivelser giver inspiration til samtalen. Og hvis du sammen med mig beslutter dig for nogle gode nytårsforsætter, tager de måske udgangspunkt i noget velkendt hjemme hos dig selv, i stedet for at være noget abstrakt og diffust, som vi kun har talt helt teoretisk om hjemme hos mig. Det kunne for eksempel være, at du beslutter dig for at rydde en plads bag lænestolen for at kunne lave lidt daglige øvelser dér. Men hvis jeg ikke havde besøgt dig, så ville jeg jo slet ikke have vidst noget om den lænestol eller have tænkt på at vi kunne inddrage den i forandringen. Og hvor lænestolen før i tiden mest af alt fik dig til at tænke på fjernsynet eller kaffebordet, så vil synet af den måske nu minde dig om pladsen bagved og på det fornuftige i bruge den.

Et andet eksempel kunne være at gå ture i dit nærområde og hente yderligere inspiration også udendørs, mens vi taler sammen. Vejledningen har på den måde fokus på din samlede livssituation, og vi finder sammen på nye måder, hvorpå du kan fremme en sundere livsstil.

Et tuningsforløb er kort sagt en gennemgang af din livsstil med fokus på kost, motion og dagligt overskud, som tager sit udgangspunkt i begribe­­lighed, meningsfuldhed og håndterbarhed.

Du får 3 besøg af mig á 2 timers varighed for 1.200,- kroner.